Lekkage bitumen dak – Van Harsel Daktechniek

Bij Van Harsel Daktechniek bent u verzekerd van vakwerk voor een eerlijke prijs. Snel uw dak laten inspecteren of vervangen? Neem dan nu contact met ons op.

Neem direct contact op
Image
Dakbedekking in Zwijndrecht

Heeft u een lekkage op uw bitumen dak ontdekt? Een dak kan door verschillende factoren beschadigd raken en lekkages veroorzaken, wat leidt tot ernstige schade aan uw huis. Bij Van Harsel Daktechniek begrijpen we de urgentie van dergelijke problemen en helpen we u graag om uw dak te herstellen en verdere schade te voorkomen. Zo bent u er zeker van dat uw woning optimaal beschermd is.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een sterke dakbedekking die in Nederland al ruim 70 jaar wordt gebruikt, voornamelijk op platte daken. Het materiaal ontstaat tijdens de productie van ruwe olie en is uitermate geschikt als dakbedekking. Hiermee kunnen op korte tijd woningen, bedrijven, aanbouwen, schuren, dakkapellen en andere gebouwen waterdicht worden gemaakt. Een bitumen dak kan bij goed onderhoud tot wel 25 jaar lang meegaan.

bitumen dakbdekking

Oorzaken van lekkage op een bitumen dak

Lekkages op bitumen daken kunnen om verschillende redenen optreden. Hier zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van een dakleer lekkage:

  • Slijtage en veroudering: na verloop van tijd kan de dakbedekking van uw bitumen dak slijten en verouderen, wat resulteert in het ontstaan van scheurtjes en lekkages, vooral bij oudere daken. Bitumen, hoewel duurzaam, is niet immuun voor de tand des tijds.
  • Beschadiging door extreem weer: hevige regenval, sterke wind en hagel kunnen schade toebrengen aan uw bitumen dak. Hierdoor ontstaan zwakke plekken die lekkages kunnen veroorzaken.
  • Slechte installatie: als uw bitumen dak niet correct is geïnstalleerd, kan dit leiden tot afdichtingsproblemen, wat op zijn beurt lekkages kan veroorzaken. Het is essentieel om uw dak door een professionele vakman te laten installeren om dergelijke problemen te voorkomen.

bitumen dakbedekking 0

Opsporen en repareren van lekkage op bitumen dak

Het opsporen van de oorzaak van daklekkage bij een bitumen dak kan soms een uitdaging zijn. Het lek bevindt zich niet altijd op dezelfde plaats als de zichtbare vochtschade. Bij Van Harsel Daktechniek beschikken we over geavanceerde apparatuur om de lekkage snel en nauwkeurig te lokaliseren, waarna we aan de slag kunnen gaan met het repareren van uw bitumen dak.

Voorkomen van toekomstige lekkages

Om lekkages op uw bitumen dak in de toekomst te voorkomen, raden wij aan om jaarlijks een dakinspectie te laten uitvoeren. Onze ervaren dakinspecteurs kunnen mogelijke problemen vroegtijdig detecteren en verhelpen voordat ze groter worden. Hierbij letten we op tekenen van slijtage, schade of lekkages. Zo bespaart u op de lange termijn kostbare reparaties en zorgt u ervoor dat uw dak in topconditie blijft.

24/7 bereikbaar

Van Harsel Daktechniek staat 24/7 voor u klaar om de lekkage aan uw bitumen dak te repareren. Als spoed dakdekker weten wij dat dakschade nooit gelegen komt. Daarom bieden wij een spoedservice voor noodgevallen. We herstellen uw dak binnen zeer korte tijd, zodat u bespaard blijft van bijkomende problemen. 

Contact

Bescherm uw huis tegen de gevolgen van lekkage op uw bitumen dak met de hulp van Van Harsel Daktechniek, uw betrouwbare partner voor dakreparaties en -onderhoud. Neem vandaag nog contact met ons op om de lekkage bij uw bitumen dak te verhelpen. Wij staan 24/7 voor u klaar, ook in het weekend. U kunt ons bereiken op het nummer 0629 55 43 94 of mailen naar info@vanharseldaktechniek.nl