Nokvorstrenovatie door ervaren dakdekkers in Woudrichem

Bij Van Harsel Daktechniek bent u verzekerd van vakwerk voor een eerlijke prijs. Snel uw nokvorst laten renoveren of repareren? Neem dan nu contact met ons op.

Neem direct contact op
Image
Nokvorstrenovatie in Woudrichem

Renovatie van uw nokvorst in Woudrichem

De punt van uw dak wordt aan allerlei weersomstandigheden blootgesteld. Daarom is het belangrijk dat deze, net als gewone dakpannen, intact blijft. Er zijn meerdere manieren waarop de nokvorsten verwerkt kunnen worden. Ventilerende nok, flexibele dakmortel of op de ouderwetse manier en dat is met cement. Cement wordt tegenwoordig door dakdekkers haast niet meer gebruikt omdat het door het werken van de constructie barst en afbrokkelt met als gevolg een lekkage.

Heeft u last van vochtschade in Woudrichem en denkt u dat dit probleem bij de nokvorst ligt? Neem contact op met van Harsel Daktechniek voor een dakinspectie.

Wat zijn nokvorsten?

De nok van het pannendak dient te worden afgedekt met een speciaal soort dakpan, ook wel nokvorst of nokpan genoemd. Nokvorsten zijn halfronde dakpannen waardoor de scheiding van twee dakvlakken waterdicht afgewerkt kan worden. Echter zit er nog wel verschil in de verwerking van nokvorsten.

nokvorstreparatie in Woudrichem

Nokvorsten van oude woningen in Woudrichem

Vroeger werden nokvorsten geplaatst en bevestigd met cement. Dit was echter geen ideaal materiaal omdat daken met alle weersinvloeden mee moeten kunnen bewegen. Nokvorsten bij oudere woningen zullen dan ook sneller te maken krijgen met scheuren, gaten en kieren in het cement. Ook kunnen de nokvorsten zelfs los komen te liggen. Dit zorgt meteen voor een grotere kans op vochtschade, lekkage en aantasting van het hout en isolatiemateriaal.

nokvorstrenovatie

Flexibele dakmortel

Tegenwoordig gebruiken dakdekkers in Woudrichem als alternatief op het ouderwetse cement flexibele dakmortel. Dit is in tegenstelling tot cement flexibel waardoor u minder snel lekkages krijgt bij uw nokvorsten door het werken van de dakconstructie. Echter is het belangrijk dat uw dak voldoende ventileert. Als uw nokvorsten verwerkt zijn met cement of met flexibele dakmortel is het van belang dat uw dak nog kan ventileren. Dit gebeurt veelal door ventilatie dakpannen.

Ventilerende nokvorsten

Met vochtig weer komt er ook vocht onder uw dakpannen, daarom is het belangrijk dat een dakconstructie goed ventileert. Als uw dak niet goed ventileert kan het vocht wat er in de constructie zit moeilijk weg met als gevolg schimmel en houtrot in uw dak constructie.

Dit willen we uiteraard voorkomen daarom wordt er tegenwoordig een ventilerende nokvorst toegepast. Er word een zogenoemde ruiterbalk gemonteerd op uw dakbeschot en daar overheen komt een ventilerende maar waterdichte ondervorst. Vervolgens worden de nokvorsten aan deze ruiterbalk vast geschroefd en stuk voor stuk gehaakt waardoor het haast onmogelijk is dat deze los komen te liggen.

nokvorstrenovatie in Woudrichem

Nokvorstreparatie in Woudrichem

Na een lange tijd zou het, net als bij gewone dakpannen, voor kunnen komen dat uw nokvorsten los zijn gaan liggen. Bij een nokvorstreparatie wordt er vooraf een diagnose gesteld en samen met u gekeken naar de beste oplossing voor uw nokvorsten. Onze specialisten hebben de juiste kennis van het vak om u goed te informeren over het repareren van uw nokvorsten in Woudrichem.

Nokvorstrenovatie

Als u kiest voor een volledige renovatie van uw nokvorst gaan de vakmannen van van Harsel daktechniek zorgvuldig te werk. Er wordt gekeken naar de beste oplossing om het maximale uit uw dak te halen. Onze dakdekkers hebben de juiste kennis om te bepalen welke manier het beste is voor het renoveren van uw nokvorsten. Ventilerend of niet ventilerend, alles is mogelijk en wij helpen u graag verder zodat u de eerstvolgende jaren niet om hoeft te kijken naar uw nokvorsten.

Dakinspectie

Van Harsel Daktechniek begrijpt dat het lastig kan zijn om in te schatten welke behandeling het meest geschikt is voor uw dak. Daarom voeren wij dakinspecties in Woudrichem uit. Na deze inspectie voorzien wij u van het juiste advies. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.