PVC dakbedekking laten plaatsen

PVC dakbedekking is een erg geliefde manier om het platte dak te bedekken. Het maakt het platte dak waterdicht en vraagt om niet veel onderhoud. Het materiaal wordt met de föhntechniek aangebracht op het dak en kan tot wel 40 jaar meegaan. Hierdoor is het een uitstekende vorm van dakbedekking en wordt het veel gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar een expert om de kunststof dakbedekking te plaatsen, dan ben je bij Van Harsel Daktechniek aan het juiste adres.

Neem direct contact op
Image
PVC dakbedekking

De kenmerken van PVC dakbedekking

PVC dakbedekking, oftewel kunststof dakbedekking, is een vorm van dakbedekking. Het kan zowel worden toegepast op daken met een lichte helling als op platte daken. Bij Van Harsel Daktechniek richten wij ons enkel op de platte daken. PVC kan, indien goed onderhouden, tot wel 40 jaar meegaan en is daarom een lange termijn oplossing voor je dak. Het materiaal zorgt voor een waterdichte afdichting van het dak en is goed bestand tegen UV-stralen. Hierdoor blijft het PVC dak lang mooi bij maar weinig onderhoud.

PVC Dakbedekking

Wanneer je je dak (opnieuw) wilt laten bedekken, dan is kunststof dakbedekking een uitstekende optie.

De plaatsing van dakbedekking PVC

Het plaatsen van dakbedekking van kunststof is een arbeidsintensieve klus en vraagt om enige expertise. Het is dan ook belangrijk dat deze klus wordt uitgevoerd door een professional, hierdoor heb je er het langst plezier van. Van Harsel Daktechniek beschikt over de juiste kennis en ervaring om deze klus te klaren. De dakbedekking van PVC wordt aangebracht met behulp van lijm en een mechanische föhn. De rollen worden uitgerold en op maat gesneden. De banen moeten ongeveer 10 centimeter overlap hebben om waterdicht te kunnen worden bevestigd. Wanneer de banen verlijmd zijn op het dak, kunnen ze met de föhntechniek worden vastgemaakt. Met zeer hete lucht zorg je ervoor dat de dakbedekking stevig vast zit. Voor het plaatsen checkt de dakdekker eerst de staat van de huidige dakbedekking en hier past hij zijn werkwijze op aan. Ook wordt de dakisolatie meteen gecontroleerd. Indien deze vervangen dient te worden, kun je dit beter meteen mee laten nemen als je toch al aan de slag gaat met dakbedekking.

Neem direct contact op

Groendak of kiezels

Wanneer de kunststof dakbedekking is geplaatst is je dak in principe gereed en waterdicht. Je kunt ervoor kiezen om een groendak toe te passen. Dit bestaat uit verschillende planten, kruiden en mossen welke je over de PVC dakbedekking plaatst. Hierdoor maak je je dak aantrekkelijker voor de beestjes in de buurt en heb je er zelf een stuk minder onderhoud aan. Doordat het materiaal van de dakbedekking bestand is tegen wortelgroei, hoef je niet bang te zijn dat de planten door het dak heen groeien. Ook kun je kiezen voor het plaatsen van kiezels als je dat mooier vindt. Overleg wel even met de dakdekkers of het dak dit extra gewicht kan dragen.

De kosten van een PVC dak

De kosten van PVC dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard werken wij met vaste kosten voor onze manuren en maken wij gebruik van voordelig, maar kwalitatief materiaal. De variabele kosten zitten hem in de hoeveelheid manuren en het oppervlakte van het te bedekken dak. Hoe groter het dak, hoe meer kosten hier uiteraard mee gepaard gaan. Het is dan van tevoren ook lastig in te schatten wat de bedekking van jouw dak gaat kosten. Wanneer je hier een specifieke prijsopgave van wilt ontvangen, dan kun je het beste een offerte opvragen via onze website.

Kunststof dakbedekking onderhouden

Een PVC dak onderhouden is een fluitje van een cent. Verwijder twee keer per jaar het blad van het dak en uit de dakgoten om verstoppingen en lekkage te voorkomen. Wanneer je daar dan toch mee bezig bent, kun je het dak ook net zo goed meteen reinigen met water. Door deze onderhoudsklusjes ieder half jaar te herhalen zorg je ervoor dat je platte dak langer mooi blijft en dus ook langer mee gaat. Wanneer je dit onderhoud niet zelf wilt of kunt doen, dan kun je dit ook uit handen geven aan een dakspecialist als Van Harsel Daktechniek.  Concrete Developments

  Voor iedereen

  Van Harsel Daktechniek heeft een oplossing voor elke vraag.

  Cost Effective Solutions

  Eerlijke prijs

  Van Harsel Daktechniek levert goede kwaliteit voor een eerlijke prijs!

  Quality Infrastructure

  Kwaliteit

  Kwaliteit staat op nummer 1 bij Van Harsel Daktechniek!

  Geïnterreseerd in onze diensten? Neem direct contact op