Schoorsteenrenovatie in IJsselstein door van Harsel Daktechniek

Bij Van Harsel Daktechniek bent u verzekerd van vakwerk voor een eerlijke prijs. Snel uw schoorsteen laten renoveren of repareren? Neem dan nu contact met ons op.

Neem direct contact op
Image
Schoorsteenrenovatie in IJsselstein

Schoorsteenrenovatie in IJsselstein

Een kapotte schoorsteen kan voor veel overlast zorgen, met lekkages als gevolg. Door de verschillende weersomstandigheden heeft uw schoorsteen flink wat te verduren. Dit brengt veel slijtage met zich mee. In dit geval is voorkomen beter dan genezen.

Laat uw schoorsteen gratis inspecteren en krijg uitgebreid advies over schoorsteenrenovatie. Onze vakkundige medewerkers hebben jarenlange ervaring. Neem contact met ons op voor meer informatie over een schoorsteenrenovatie in IJsselstein.

Onderdelen schoorsteenrenovatie

Een schoorsteenrenovatie, wat houdt dat in? Verschillende onderdelen van de schoorsteen kunnen aan vervanging toe zijn:

  • Loodslabben
  • Bovenplaat
  • Schoorsteenkap
  • Schoorsteen/rook kanaal
  • Voegen

schoorsteenrenovatie in IJsselstein

Schoorsteen kanaal

Stookt u uw woning lekker warm met een haard of kachel of bent u van plan deze te gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat uw rook kanaal in goede staat is. Slechte schoorsteen kanalen kunnen grote schade als gevolg hebben.

Als het kanaal langere tijd niet gebruikt is, is het verstandig om deze voor gebruik te laten inspecteren en vegen. Het kan voorkomen dat deze verstopt is geraakt en dan heeft u grote kans op brand in uw woning. Voor het inspecteren of het aanleggen van een nieuw schoorsteen of rook kanaal in IJsselstein bent u bij ons aan het juiste adres.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteen vegen

Onderhoud aan uw rook kanaal is erg belangrijk. Door gebruik vervuilt deze waardoor er vuil aan de binnenkant van uw kanaal komt, zogenoemd creosoot. Dat zijn brandbare resten die in uw kanaal blijven hangen waardoor u grote kans krijgt op woningbrand in IJsselstein. Houd er ook rekening mee dat als uw schoorsteen kanaal lange tijd niet is gebruikt er vuil van buitenaf in kan komen zoals vogelnesten en spinnenwebben. Laat daarom tijdig uw schoorsteen kanaal vegen en voorkom een hoop ellende. Bij van Harsel daktechniek helpen we u graag verder met het vegen van uw schoorsteen kanaal.

Is uw schoorsteen kanaal al geveegd? Maak hier een afspraak.

Loodslabben

Loodslabben sluiten bewerkingspunten aan het dak af. Het lood wordt gebruikt bij het dichten van de opening tussen het dak en de schoorsteen. Versleten lood veroorzaakt lekkages in en rondom de schoorsteen. Het is belangrijk om dit op zijn tijd te controleren, want het komt vaak voor dat het niet opgemerkt wordt met grotere schade tot gevolg.

Bovenplaat

Bij oudere schoorstenen zien we vaak een bovenplaat van cement. Cement wordt poreus door verschillende weersinvloeden. Hierdoor ontstaan scheuren in de plaat. Ook dit veroorzaakt vervelende lekkages. Voorkom een volledige schoorsteenrenovatie en laat de schoorsteen controleren. Wij komen graag, bij u in IJsselstein, langs.

Voegen

De voegen van oudere schoorstenen worden poreus. Dit veroorzaakt lekkage. Naast lekkage kunt u last krijgen van losliggende stenen en terugslaande rook. Is een rookkanaal al lange tijd niet in gebruik? Pas dan op met het aansluiten van een haard of gaskachel. Vraag eerst een gratis controle aan, zo voorkomt u schade aan uw woning en schoorsteen. We kijken meteen of een schoorsteenrenovatie nodig is.

Veilige schoorsteenrenovaties in IJsselstein

De schoorsteen bevindt zich, over het algemeen, op grote hoogtes. Het is belangrijk dat er veilig wordt gewerkt bij een schoorsteenrenovatie. Ga daarom niet zelf het dak op. Neem geen onnodige risico’s. Schakel de hulp in van ervaren dakdekkers in IJsselstein. Wij weten welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. De schoorsteenrenovatie wordt veilig uitgevoerd.

Van Harsel Daktechniek Schoorsteenrenovaties

Van Harsel Daktechniek is al jarenlang de specialist in dakwerken. Een schoorsteenrenovatie verrichten we nauwkeurig en precies. We zorgen voor de beste oplossing voor uw dak en woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Heeft u met spoed een professional aan huis in IJsselstein nodig? Laat het ons weten. We staan zo spoedig mogelijk bij u op de stoep.